Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Húsvéti sonkát és kalácsot szedettek le a boltok polcairól

A vizsgált sonkák felénél találtak valamilyen problémát.

MTI
2018. 03. 29. 14:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem megfelelő minőségű húsvéti sonkát és kalácsot szűrt ki az országos fogyasztóvédelmi vizsgálat – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

A közleményben felidézte: a fogyasztóvédelmi hatóság március közepén kezdte meg a húsvéti ellenőrzéseket.

Az NFM élelmiszer- és vegyipari laboratóriuma által vizsgált húszféle csokoládé mindegyike megfelelt a Magyar élelmiszerkönyv előírásainak.

A sonkák vizsgálata jellemzően a húsvéti ünnepek alatt kapható termékekre terjedt ki, a só-, a víz-,a  fehérje- és a zsírtartalmat ellenőrizték. A húsz termékből tíznél talált problémát az NFM laboratóriuma, a legtöbb esetben a címkén feltüntetett fehérje- és zsírtartalomértékek nem voltak valósak, öt termékben pedig a sótartalom bizonyult magasnak.

A kalácsoknál a zsír-, a cukor- és a sótartalmat vizsgálták, tíz kalács közül egy akadt fenn az ellenőrzésen.

A fogyasztóvédelmi hatóság intézkedett arról, hogy a kifogásolt termékek lekerüljenek az üzletek polcairól – közölte az NFM.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.