Bonyhádon még belefért egy csarnokavató

Kampányhajrá egy 700 millió forintos állami támogatásból felújított sportlétesítménnyel.

MN
2018. 04. 07. 15:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen mikor máskor, mint a vasárnapi országgyűlési választás előestéjén sikerült átadni Bonyhádon a csaknem 700 millió forintos állami forrásból felújított és bővített sportcsarnokot. Ki más adhatta volna át a létesítményt, mint a körzet mandátumáért induló Potápi Árpád János? A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Tolna megyei városban tartott ünnepségen kiemelte, a korábbi – eredetileg 150 ember befogadására képes – intézmény kicsi volt a városnak, ugyanis építtetői „a végéből, a hosszából és a szélességéből is elspóroltak” – mondta Potápi Árpád János, hozzátéve, hogy egy új, korszerű, a XXI. század igényeinek is megfelelő sportcsarnok jött létre a felújítás és bővítés nyomán.

A beruházás során a meglévő épületszerkezet és -gépészet felújítása mellett a csarnok földszinti része 900-ról 1200 négyzetméteresre, az emeleti része 150-ről 600 négyzetméteresre bővült. A munkálatok során háromszáz embert befogadó nézőtér épült, és ugyanennyi néző elhelyezésére alkalmas mobil lelátót telepítettek, valamint megteremtették az akadálymentes közlekedés feltételeit is. A megújult létesítményben egyébként a sportesemények mellett kulturális programokat is rendeznek majd, valamint a tervek szerint a helyi lakosság is használhatja a hét minden napján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.