150 munkahelyet teremtő tatai beruházás jön létre

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány egy hűtőtechnikai vállalattal. Magyar Levente bejelentette, hogy a kabinet 1,5 milliárd forintos támogatással járul hozzá a beruházáshoz.

Forrás: MTI2019. 03. 08. 13:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány a Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft.-vel a cég új beruházásának bejelentése alkalmából. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a megállapodást üdvözölve bejelentette, hogy a cég 8 milliárd forint értékű, 150 munkahelyet teremtő tatai beruházásához a kormány 1,5 milliárd forintos támogatással járul hozzá.

A német csoport magyarországi vállalata a kormány 81. stratégiai együttműködő partnere.

Magyar Levente hangsúlyozta, hogy a térség beruházásvonzó képessége a rendszerváltás után 30 évvel sem csökkent, és a szocialista nagyipar összeomlásával nehéz helyzetbe került Komárom-Esztergom megye munkanélkülisége a hatodára esett az elmúlt 8 évben.

A munkaerő-utánpótlás korlátai miatt a kormány olyan beruházásokat szeretne Magyarországra telepíteni, amelyek korszerű technológiát alkalmazva jóval kevesebb élőmunkával képesek hatékony termelésre – fűzte hozzá az államtitkár.

Schwarczenberger Tamás cégvezető közölte, hogy a beruházás során egy 9 ezer négyzetméteres, korszerű eszközökkel felszerelt gyártócsarnokkal és egy 6500 négyzetméteres raktárat befogadó logisztikai központtal bővül a tatai telephely.

Michl József, Tata polgármestere (Fidesz) a rendezvényen kiemelte, hogy a helyi cégeknek köszönhetően a közfoglalkoztatás megszűnt a városban. A Güntner Tata felelősségvállalása túlmutat azon, amit egy munkaadó kínálhat, hiszen a település közfeladatainak ellátásában is részt vesznek – tette hozzá.

A csoport a Magyarországon elsőként megjelenő német cégek egyike volt a rendszerváltást követően. Magyarországon kívül Indonéziában, Brazíliában, Mexikóban és az erdélyi Nagyszebenben működtet üzemeket. Az ipari hőcserélőket, léghűtőket és kondenzátorokat gyártó tatai egység 40 alkalmazottal indult 1990-ben. Tavaly 40 ezer négyzetméteren 1350 munkavállalót foglalkoztatott, termékeinek 95 százalékát külföldön értékesítette.

A tatai a cégcsoport legnagyobb gyártóüzeme, amely egyúttal a vállalat gyártástechnológiájának fejlesztési feladatait is ellátja. Nettó árbevétele a nyilvános cégadatok szerint a 2017-es üzleti évben meghaladta a 151 milliárd forintot, az előző évben a 131 milliárd forintot. Adózott eredménye 2017-ben több mint 1 milliárd forint, a 2016-os üzleti évben több mint 8 milliárd forint volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.