Kedvező az ügyfeleknek a fogyasztóbarát biztosítás

Magyar Nemzet
2021. 02. 19. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedvezően bírálta el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás programra jelentkező Groupama Biztosító Zrt. pályázatát, a konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat – közölte a jegybank a távirati irodával. Ezzel már négy piaci szereplő kínálhat fogyasztóbarát otthonbiztosítást, mivel tavaly a KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület, a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. és az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. szerzett engedélyt. A jegybanknál egy további pályázat elbírálása zajlik, és szinte minden hazai biztosító tervezi az elindulást a fogyasztóbarát konstrukcióval. Minden jel arra mutat az MNB szerint, hogy a fogyasztóbarát otthonbiztosítások hamarosan széles körben elérhetővé válnak az ügyfeleknek, sőt a továbbiakban ezek adhatják az új értékesítések jelentős részét. A fogyasztóbarát otthonbiztosítások ugyanis ugyanakkora díjért magasabb szintű szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek, fölösleges többletszolgáltatások és -kiadások nélkül, egyszerűen összehasonlítható módon, miközben a biztosítási szerződés egésze alatt ügyfélbarát kiszolgálást garantálnak.

Az alapcsomag elemi károkra s egyéb, a háztartásokat egzisztenciájukban alapvetően veszélyeztető tipikus kockázatokra nyújt fedezetet. Az alapcsomaggal kapcsolatos káresemények tartalmát az MNB egységesen, kötelezően határozta meg a biztosítóknak, családbarát, zöld és digitális szempontokat is figyelembe véve. Kiegészítő fedezetként a lakáshoz közvetlenül kapcsolódó, gyakoribb káresemények is biztosíthatók, amelyek egységes megnevezését a jegybank határozta meg. A biztosítóval a kommunikáció, a kárbejelentés és a kárrendezés teljes folyamata digitálisan is végezhető. A kárrendezés időtartama százezer forint alatti kifizetési összegnél maximum öt, e fölött tíz munkanap lehet. A lakásbiztosítás a megkötése utáni harmadik negyedévtől három havonta igény szerint bármikor felmondható.

A jegybank egyúttal azt is jelezte, hogy a honlapján új információs felületet hozott létre az érdeklődőknek a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításra vonatkozó további adatok, információk bemutatására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.