időjárás 1°C Pál 2022. January 25.
logo

A Fradi stadionjánál razziázik a NAV

Jakubász Tamás (MWH)
2021.12.07. 17:00 2021.12.07. 18:38
A Fradi stadionjánál razziázik a NAV

December 9-én, vagyis csütörtökön játssza utolsó hazai meccsét idén az Európa-ligában (El) a Ferencváros labdarúgócsapata.

A mérkőzésre – talán meglepő módon – készül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is.

– A hatóság munkatársai rendszeresen végeznek ellenőrzéseket a nagyobb tömegeket vonzó futballmérkőzések helyszínén. Így volt ez nyáron, az Európa-bajnokság Magyarországon megrendezett találkozóinál és így van a Fradi nemzetközi kupamérkőzéseinél is – kezdte a Mediaworks Hírcentrumának megkeresésére a NAV szóvivője. Kis Péter András elmondta: a razziában pénzügyőrök vesznek majd részt, fellépésük célja pedig elsősorban az úgynevezett szellemi tulajdonjog védelme.

Ahogy más sportegyesület, úgy a Ferencváros címere és a klubhoz kapcsolódó jelzések, minták is értéket képviselnek, csak engedéllyel használhatók. A pénzügyőrök a sálak, pólók, más ruhaneműk és az ajándéktárgyak értékesítését ellenőrzik a stadion környékén a meccs idején

– magyarázta a szóvivő. Hozzátette: a csapat első, szeptemberi El-mérkőzésekor csaknem száz hamis, FTC-feliratos vagy Fradi-címeres szurkolói sálat, baseballsapkát, arcmaszkot találtak a NAV-osok, azokat el is kobozták. – Ellenőrzésünknek a jelek szerint híre ment, a következő összecsapás alkalmával már nem volt az utcán hamis Fradi-termék – jegyezte meg Kis Péter András.

A szóvivő általánosságban megjegyezte, hogy a ruhahamisítás szerte a világon számottevő problémát okoz a jogtulajdonosoknak, vagyis a ruhamárkáknak, a sportszergyártóknak, és nemegyszer a népszerű sportegyesületeknek is.

A Fradi csütörtökön a Bayer Leverkusen csapatát fogadja a Groupama Arénában. Az összecsapás 21 órakor kezdődik.

Borítókép: A Groupama Aréna, mellette a kivilágított sas. (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)