Jelentős adósságtól szabadult meg idén Magyarország

Varga Mihály: 2021-ben 430 millió dollárnyi adósságot törlesztett elő Magyarország.

Magyar Nemzet
2021. 12. 02. 14:56
Gazdaságvédelmi Operativ Törzs. 20200702 Budapest Foto Bach Máte Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén 430 millió dollárnyi adósságot törlesztett elő Magyarország – jelentette be Varga Mihály Facebookra feltöltött videójában. A pénzügyminiszter elmondta: rövid futamidejű devizakötvényeket vásároltak vissza, kedvezőbb kamatozású, hosszú futamidejű forrásra cserélve azokat.

Ezzel csaknem tízmilliárd forintos megtakarítást ért el az ország, javult az államadósság futamideje és erősödött Magyarország pénzügyi stabilitása. Magyarország tehát egy válság után is képes arra, hogy nemcsak határidőben, hanem még a lejárat előtt törlessze adósságát 

– fogalmazott a miniszter. Varga Mihály szerint ennek is köszönhető, hogy Magyarország úgy zárhatja az idei évet, hogy mindhárom hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriába sorolják.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: Magyar Nemzet/Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.