Megvan, mekkora kárt okozott Bige László a magyar gazdáknak

Nagy István: Tűrhetetlen, hogy bárki a nyerészkedésével nehéz helyzetbe sodorja Magyarországot.

Magyar Nemzet
2021. 12. 02. 12:19
20190823 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Vidor fesztivál megnyitója. képen: Bige László vállalkozó Fotó: Pusztai Sándor Forrás: Kelet-Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bige László kartellezése 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak – jelentette be a Facebookon Nagy István agrárminiszter.

Számomra a magyar vidék az ország bázisa, értékes erőforrása, hazánk éléskamrája. Én hiszek a vidéket fenntartó gazdák erejében. Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy bárki nyerészkedjen a magyar gazdákon, hiszen így nemcsak a vidéket sodorja nehéz helyzetbe, hanem egész Magyarországot. Nem hagyhatom, hogy hosszú évek kemény munkája kárba vesszen 

– fogalmazott bejegyzésében Nagy István. A Gazdasági Versenyhivatallal együttműködő szereplők adataiból a kartellezés ténye kiderült, Bige Lászlót a GVH több mint 11 milliárd forintra bírságolta. Ez tény, hiába igyekeznek elterelni erről a figyelmet. Senki nem biztatta arra a termelőket, hogy ne vegyék meg a műtrágyát. 

Bige László igyekezett vásárlási kényszerbe hozni őket, hiszen azt mondta, hogy decemberben egy napig szolgálják ki a magyar vevőket 

– emelte ki a tárcavezető. Bige próbál ebből kihátrálni, megfutamodott, de már késő, a gazdák szemében és a közvélemény előtt is elveszítette minden szavahihetőségét, hitelességét. A milliárdos gazdák és a magyar családok kárán nyerészkedik, és tenné ezt a továbbiakban is. Agrárminiszterként, a magyar kormány tagjaként ezt nem hagyhatom – nyomatékosította Nagy István. 

Borítókép: Nagy István agrárminiszter (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.