Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság

Jövő tavasszal már kilencedik alkalommal rendezik meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő Pénz7-et. A program ma már ezer iskola mintegy 170 ezer diákját vonja be.

Horváth Éva
2022. 11. 26. 14:05
null
20200302 Budapest Herman Ottó Általános Iskola, Angyalföld György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a PÉNZ7 vállalkozói témahét keretében tanórai előadást tart a mag Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő tavasszal, 2023. március 6–10. között kilencedik alkalommal rendezik meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő Pénz7-et. A program a kezdetektől résztvevője a mintegy harminc országban egy időben zajló European Money Week, 2016 óta a Global Money Week kezdeményezésnek – adta hírül a Magyar Bankszövetség.

Hazánkban az előző tanévben csaknem ezer iskola több mint 170 ezer diákja vett részt a programban.

A 2023-as Pénz7 megvalósításáról szóló dokumentumokat a szakmai egyeztetéseket követően a Belügyminisztérium, mint projektgazda, a gazdaságfejlesztési miniszter munkaszervezete, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány a Pénz7 együttműködő szakmai partnereiként írták alá.

Tanórai előadás a Pénz7 2020-as programjai keretében. Fotó: Mirkó István

A Pénz7 rendhagyó tanóráinak pénzügyi témája a korszerű pénzkezelés és a digitális biztonság, vállalkozói témája pedig: „Gondolkozz és vállalkozz!”. A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.

A Pénz7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok kapcsolódó versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, de arra is lehetőség van, hogy az iskolák szakértő pénzügyi önkénteseket, illetve vállalkozások működtetésében jártas szakembereket, vállalkozókat fogadjanak. A vállalkozói témához a szervezők november 25-étől várják azoknak a vállalkozóknak a regisztrációját a Pénz7.hu oldalon, akik vállalják, hogy a Pénz7 tanórai anyagát megismerve, 2023 tavaszán szívesen megosztják tudásukat, vállalkozói sikereiket a fiatalokkal.

A Pénz7 meghatározó alapelve szerint a tanórákon márka, kereskedelmi logó nem jelenhet meg, a program teljesen ingyenes.

A témahét ideje alatt a korábbi évek minden tananyaga elérhető a honlapon. Az aktuálisan kiemelt témák különböző korosztályok számára kidolgozott tananyagait és a felkészítést segítő anyagait (útmutatóit, videóit) a regisztrált iskolák ingyenesen letölthetik a témahét oldaláról.

A Pénz7 program egyben a kormány által 2017-ben elfogadott nemzeti pénzügyi tudatosságot előmozdító nemzeti stratégia, illetve a 2019-ben elfogadott, a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítésének stratégia céljainak megvalósítását is támogatja. 

Borítókép: György László, az innovációs tárca gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős akkori államtitkára tart tanórai előadást a 2020-as témahét keretében. (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.