Ezekkel a számokkal van a legnagyobb esélye megnyerni az ötös lottó rekordfőnyereményét

Mutatjuk azokat is, amelyeket egy ideje már nem húztak ki.

Forrás: Magyar Nemzet, Femina2024. 02. 22. 18:36
Budapest, 2020. január 3. Számgolyók a Szerencsejáték Zrt. sorsolási mûsora, a SzerencseSzombat megújult stúdiójának bemutatóján a Fortuna Stúdióban, a budapesti Pólus Centerben 2020. január 3-án. Január 4-tõl megújult tartalommal és látványvilággal debütál a képernyõkön a SzerencseSzombat. További változás, hogy 2020-ban a hatos lottó sorsolása is átkerül a Duna Televízió csatornájára, így a különbözõ lottójátékok sorsolása egy helyen lesz látható. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatmilliárd forintot meghaladó főnyeremény mindössze egyszer talált gazdára az ötös lottó elmúlt 67 éve alatt, ezért érthető, hogy a fél ország lottólázban ég a gyors meggazdagodás reményében. 

Az ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb megszerezhető összege.

Az ötös lottó történetében csaknem 3500 sorsolás volt mostanáig, ötmilliárd forintot meghaladó főnyereményt mindössze kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. Hatmilliárd forint feletti összeg (6,431 milliárd forint) először 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után, ezen a hétvégén pedig csaknem hat és félmilliárd forintot vihet haza a szerencsés nyertes. 

Nem csoda tehát, hogy a kereslet az elmúlt félévben jelentősen megnőtt, utoljára 2020. tizenegyedik hetében tapasztaltak hasonló forgalmat a lottózókban. A Femina most azt írja, 

az ötös lottó 67 éve alatt a 3-as és a 75-ös számot húzták ki a legtöbbször, összesen 233-szor.

A sokak által szerencsésnek tartott 7-es vagy éppen a balszerencsével társított 13-as számokat egyszer sem húzták ki a halmozódás kezdete óta – ezeket tehát nem biztos, hogy érdemes lesz ezen a hétvégén megjátszani. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.