Bekeményített a kormány benzinárügyben

Tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) támogatja a kormány bejelentését: az üzemanyag-kereskedőknek két hetük van arra, hogy a benzin és a gázolaj árát a régiós átlagra csökkentsék Magyarországon – mondta Nacsa Lőrinc, a párt frakciószóvivője a Facebook-oldalára feltöltött videóban szombaton.

2024. 04. 27. 13:48
Male,Hand,Close-up,Refueling,A,Black,Car.,Higher,Oil,Prices, benzin, tankolás, benzinkút
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: ha záros határidőn belül nem következne be az üzemanyagárak csökkentése, akkor a KDNP támogatja a kormányt további intézkedések kidolgozásában. A kormánypárti politikus kiemelte: az elmúlt hetekben, hónapokban jelentős mértékben emelkedett a benzin és a gázolaj ára, a magyar családok egy liter üzemanyagért 60-80 forinttal többet fizetnek, mint egy éve. Megjegyezte, hogy a KSH legfrissebb jelentése szerint is drágább az üzemanyag Magyarországon, mint a régió más országaiban.

Háború van és háborús árak vannak az üzemanyagpiacon, ami pluszterhet ró a magyar családokra. A KDNP szerint a helyzet tarthatatlan és elfogadhatatlan, ezért »törjük le a háborús benzinárakat«

– fogalmazott.

Véleménye szerint nem engedhető meg, hogy a kereskedők az árak folyamatos emelésével tovább nyerészkedjenek a magyar családokon.

A KDNP – a Fidesszel egyetértésben – mindig is a magyar családok és a béke oldalán állt – emelte ki, megjegyezve: nem engedhető meg, hogy a magyar családok fizessék meg a háború árát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.