Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Olcsó, mégis drága, mi az? Elárulta a balatoni büfés, hogy mi a drasztikus drágulás oka

Kettő-, de akár négyezer forintba is kerülhet egy lángos.

Forrás: TikTok, Pénzcentrum2024. 06. 04. 13:05
Mogyoród, 2014. július 25.
Lángost árulnak a mogyoródi Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj elsõ és második szabadedzésének napján, 2014. július 25-én.
MTI Fotó: Marjai János
illusztráció Fotó: MTI/Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából kétezer forint körül alakul a sajtos-tejfölös lángos ára egy átlagos balatoni büfében és a sima ára is ezer forint környékén mozog annak ellenére is, hogy olcsó alapanyagokból készül az étel. Most egy balatoni büfés TikTokon osztotta meg a publikummal, hogy mi a jelenség oka. 

Ő úgy látja, leginkább a munkaerőhiány drágítja meg a lángost, és egyéb ételek árát a Balaton körül. A vendéglátósok ugyanis már kénytelenek „nyugati” bérekért szakácsot, vagy konyhai kisegítőt alkalmazni. Vannak ugyanis olyan magyarok, akik évközben Ausztriában dolgoznak, de a nyárra hazajönnek vendéglátózni a Balatonhoz, mert ott jobban lehet keresni. 

A videóra a Pénzcentrum bukkant rá. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.