Végre az Európai Unió is beáll az atomenergia mögé

Az eredményhez Magyarország is hozzájárult.

2024. 10. 20. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy tűnik végre, hogy az Európai Unió is beadja a derekát, és támogatni fogja az atomenergiát az ENSZ klímacsúcson – jelezte közösségi oldalán Hortay Olivér. A Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának vezetője szerint a fejlemény – még ha szimbolikus is – biztató, mert azt mutatja, hogy az uniós tagállamok észszerű energiapolitikáért küzdő csoportja képes eredményeket elérni, és ehhez Magyarország is hozzájárult.

Mindehhez hozzátette:

 amellett azonban nehéz elmenni szó nélkül, hogy a világ klímacsendőre szerepében pózoló Európai Unió annak ellenére is az utolsók között állt be a nukleáris technológiák mögé, hogy a szakmai szervezetek az ENSZ éghajlatváltozási kormányközi testületétől a Nemzetközi Energiaügynökségig évekkel ezelőtt leszögezték, hogy atomenergia nélkül nincs klímaharc. 

– De ezzel együtt jobb később, mint soha. A pohár ezúttal félig tele van – fogalmazott az üzletágvezető.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.