A Fidesz felszólította Karácsonyt: fizesse vissza a támogatásokat!

Felháborítónak tartják, hogy miközben a főpolgármester a budapestiek valós problémái helyett folyamatosan a kormány szapulásával van elfoglalva, a bajba jutott vállalkozásoktól veszi el a támogatást.

Magyar Nemzet
2021. 03. 02. 13:00
null
20200924 Budapest Vendéglátás és Turizmus Fotó: Bach Máté (BPM) Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csúnyán belerúgott a főváros vezetése az egyébként is földön fekvő vendéglátósokba: a cégek számlájára éppen megérkeztek a kormány által folyósított bértámogatások, amikor a főváros inkasszózta a tavalyi évi iparűzésiadó-előlegeket.

Felháborító, hogy miközben a főpolgármester a budapestiek valós problémái helyett folyamatosan a kormány szapulásával van elfoglalva és a főváros kivéreztetésén siránkozik, a bajba jutott vállalkozásoktól veszi el a kormány által juttatott támogatást

– közölte a Fidesz–KDNP fővárosi képviselőcsoportja kedden a Facebook-on.

Arra reagáltak, hogy a Magyar Nemzet megírta: amint megérkezett a novembertől négy hónapra megítélt, egyösszegű állami bértámogatás a budapesti vendéglátósokhoz, a Karácsony Gergely vezette főváros több munkaadó számlájáról – a vállalkozók méltányosságra irányuló kérése ellenére – a múlt héten leemelte a 2020-as, aránytalanul magas iparűzésiadó-előlegeket, és inkasszót is alkalmaz.

Budapest vezetése gátlástalanul elvonja a pénzeket a cégektől, míg a kormány piacmentő támogatásokról gondoskodik Fotó: Kurucz Árpád

Ezzel ellehetetlenítik, kritikus helyzetbe hozzák az újraindulásra készülő iparág hónapok óta kitartó, budapesti szereplőit, akiknél több munkavállaló bérének kifizetése ismét nehézségekbe ütközhet.

Felszólítjuk Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnal állítsa le az inkasszót, ne adja meg a kegyelemdöfést ezeknek a cégeknek, akiknek a túlélése most mindennél fontosabb!

– közölte a Fidesz–KDNP.

Hangsúlyozzák:

A már beszedett összegeket a főpolgármester haladéktalanul fizesse vissza, hiszen a magyar kormány ezt bértámogatásra adta a bajba jutott társaságoknak!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.