A fővárosiak Budakeszi környékén kirándulnak

A bakancsos turizmus fellendülése mellett egyre több közösségi eseményt, kisebb rendezvényt szeretnének az emberek az erdők közvetlen közelében tartani.

Magyar Nemzet
2021. 06. 25. 15:50
null
Budakeszi, 2016. január 15. Egy 22A autóbusz halad Budakeszi főutcáján 2016. január 15-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budai-hegység legmagasabb pontján, az 559 méteres Nagy-Kopaszon álló Csergezán-kilátó, az egyre látogatottabb budakeszi arborétum vagy a népszerű Sisakvirág tanösvény mára Budapest környékének frekventált túracélpontjai. A természetközeli kikapcsolódást, rekreációt keresőknek a Budakeszi környéki erdők kincseinek kapuja a Hidegvölgy, ahol a hét közepén adtak át új, négy évszakos pihenőt.

Budakeszi környékén számos kirándulóhely népszerű a fővárosiak körében
MTI Fotó: Máthé Zoltán

– A bakancsos turizmus fellendülése mellett egyre több közösségi eseményt, kisebb rendezvényt szeretnének az emberek az erdőkben, az erdők közvetlen közelében tartani. Szálláshelyeink magas kihasználtsága mellett erre az új igényre is odafigyelünk, a hidegvölgyi négy évszakos pihenőt például elsősorban családi, baráti események megtartására alkalmas közösségi terek alkotják – közölte a Pilisi Parkerdő Zrt.

A Telkit és Budakeszit összekötő út mellett található, népszerű hidegvölgyi pihenő helyén az XX. század végén még erdészház állt. A használaton kívüli épületek és a környezetük megújítását a Pilisi Parkerdő 2014-ben kezdte meg.

A hidegvölgyi pihenőhely a térség egyik legnépszerűbb turisztikai csomópontjává vált, innen indul a 2006-ban, a Nagy-Kopaszon, a Budai-hegység legmagasabb pontján átadott Csergezán Pál-kilátóhoz a jelzett túraútvonal, de kezdőpontja a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Sisakvirág tanösvényének is, és az út túloldalán működik a Pilisi Parkerdő budakeszi arborétuma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.