A gazdasági szereplőknek a legfontosabb a kiszámíthatóság

A 13 plusz 1 pontból álló gazdaságvédelmi akcióterv nagy része adókönnyítést, adminisztrációkönnyítést jelent, ráadásul illik a legfontosabb kitörési pontokat tartalmazó versenyképességi stratégiába, így azt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége nagyon jó iránynak tartja, támogatja és a versenyképességi program megvalósításának első lépéseiként értékeli – hívta fel rá a figyelmet Perlusz László, a VOSZ főtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorának keddi adásában.

Forrás: Hír TV2019. 06. 12. 17:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz milliárd forintot hagyna jövőre a cégek zsebében a kormány, hogy így pörgesse fel a gazdaságot. Varga Mihály pénzügyminiszter az éves meghallgatásán emlékeztetett: a kormány 13 plusz 1 pontból álló gazdaságvédelmi akciótervének fő elemei az adózás egyszerűsítését, egyes adók kulcsának mérséklését, adók összevonását tartalmazzák, emellett csökken a szociális hozzájárulási adó (szocho), és a kisvállalati adó (kiva) mértéke, kivezethető lesz az egyszerűsített vállalkozói adó (eva), és az adóelőleg feltöltés eltörlését is kezdeményezi a kabinet.

A VOSZ tavaly ősz óta folyamatos egyeztetést folytat a Pénzügyminisztériummal, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztériummal is. Perlusz László úgy fogalmazott, 40-50 pontos vállalkozói kívánságlistát állítottak össze, amelyek dinamikusan módosulnak és a mostani csomagban is szerepelnek olyan pontok, amelyek találkoznak a VOSZ kívánalmaival.

Földi-Kovács Andrea kérdésére, hogy mi okozta a legnagyobb fellélegzést a hazai cégeknek, a VOSZ főtitkára elmondta, a legfontosabb a kiszámíthatóság és az irányvonal. Azt értékeltük nagyra, hogy megismertünk egy versenyképességi csomagot, benne vagyunk egy lassan háromnegyed éve folyó egyeztetésben és túl sok meglepetés – pozitív értelemben – nem ért bennünket, ez azért fontos, mert a gazdasági élet szereplőinek a legfontosabb a kiszámíthatóság – emelte ki Perlusz László.

A főtitkár üdvözölte, az adóadminisztráció-könnyítést, adókönnyítést, a foglalkoztatottság támogatását, valamint azt is, hogy a csomag csökkenti az adóéket. Összességében a VOSZ egy kiszámítható és jó lépéssorozatként értékelte a gazdaságvédelmi akciótervet, amiről a jövőben ugyan még egyeztetnének, és – mint arra Perlusz László rámutatott – erre látszik is a hajlandóság.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.