A járvány miatt drónnal tették le az új gyáregység alapkövét

A kormány negyvenmilliárdról nyolcvanmilliárd forintra növeli a Nagyvállalati beruházási támogatás keretösszegét.

Magyar Nemzet
2020. 11. 19. 9:04
null
Vezető szerepre törne hazánk a technológia fejlesztésében Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ünnepélyes átadók nincsenek, beruházások vannak: drónnal tettük le a Vajda-Papír 16 milliárd forintos gyárának alapkövét. A beruházások a járványhelyzetben sem állhatnak le, ezért a kormány fontos döntést hozott: 40 milliárdról 80 milliárd forintra növeli a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretösszegét” – közölte Varga Mihály a Facebook-oldalán.

A pénzügyminiszter elmondta: A 16 milliárd forintos beruházás több száz munkahelyet véd meg és ötven új munkahelyet teremt a térségben élőknek. Emellett pedig hozzájárul Magyarország öneállátásához a higiéniai papírtermékek területén. Varga Mihály szólt arról is, hogy a húsz éve családi vállalkozásként induló cég termékei ma már a legtöbb hazai áruház polcain megtalálhatók. Ma már igazi multinacionális cégnek számít, termékeit szerte Európában keresik a vásárlók.

– A Nagyvállalati beruházási támogatáson keresztül öt és félmilliárd forinttal segítjük a vállalat beruházását. A támogatási program eredményes, már közel 300 milliárd forintnyi fejlesztéshez járult hozzá, és újabb beruházások várhatók – mondta Varga Mihály. Ezért hozta meg a kormány azt a fontos döntést, hogy a program keretét a duplájára emeli. Így még több beruházás valósulhat meg, amelyek a munkahelyek védelme mellett a gazdaság újraindulását is segítik – tette hozzá.

A tárca közleménye szerint a miniszter fontosnak nevezte, hogy a hazai vállalkozások nyertesen kerüljenek ki a válsághelyzetből, ezért folytatódnak az adókönnyítések, a munkahelymegőrző intézkedések és nőnek a támogatási keretek is. Hozzátette: a gazdasági válságból való kilábaláshoz átmenetileg szükséges az eddiginél költekezőbb fiskális politikát folytatni, azonban a kormány nem adja fel a gazdaságpolitikai céljait.

– Fenn kell tartani a gazdaság szereplőinek a bizalmát és a vállalkozások beruházási hajlandóságát – hangsúlyozta a miniszter. Varga Mihály úgy fogalmazott: ahogy a járvány tavaszi hulláma után, úgy most is az a cél, hogy a gazdaság működőképessége fennmaradjon és hazánk mielőbb visszatérjen a válság előtti pályára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.