A kijárási korlátozás nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat

Forrás: MTI2020. 03. 27. 13:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehetővé teszi a mezőgazdasági munkák végzését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kérésének megfelelően a szombattól érvényes kijárási korlátozásokat tartalmazó kormányrendelet – közölte a kamara pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a pénteken megjelent kormányrendelet alapján a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására alapos indokkal kerülhet sor. Ezen alapos indokok közt szerepel a mezőgazdasági és erdészeti tevékenység is, továbbá a vásárlás állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben, mezőgazdasági üzletben – ideértve a műtrágyát értékesítő üzletet és vágóhidat –, piacon, helyi termelői piacon, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben.

A rendelet szerint egyebek mellett alapos indok még az üzemanyag-töltőállomás felkeresése, a szállítási szolgáltatások igénybevétele, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele, a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele. A legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele, az állatok ellátása, az állatorvosi rendelő és az állatkórház látogatása – sorolta a NAK.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.