Akik helytállnak, ingyenesen látogathatják a szigligeti várat

Év végéig a járványhelyzetben helytálló egészségügyi, rendvédelmi és szociális intézményi dolgozók kedvezményt kapnak.

2020. 09. 26. 20:50
null
Szigliget, 2018. január 7. A Szigligeti vár részlete, háttérben a Szent György hegy látható. A Balaton-felvidéken, Szigliget falu mellett, a Balaton egykori szigetét képezõ vulkanikus hegy kúpján, 210 méter magasan emelkedik a Szigligeti vár. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: MTI/Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány az őszi balatoni nagy rendezvények többségét meghiúsította, Siófokon elmarad a november közepére tervezett Libadalom elnevezésű eszem-iszom, nem lesz nyilvános városnapi rendezvény, és színházbérletet sem hirdet a Dél-balatoni Kulturális Központ. A Siófoki Hírek értesülése szerint a műjégpálya megnyitása is kérdéses. Még az egyik leglátogatottabb gasztronómiai eseményt, a november végére tervezett szigligeti süllőfesztivált sem tartják meg.

A szigligeti vár részlete, háttérben a Szent György hegy látható. A Balaton-felvidéken, Szigliget falu mellett, a Balaton egykori szigetét képező vulkanikus hegy kúpján, 210 méter magasan emelkedik a szigligeti vár. Fotó: MTI/Faludi Imre

 

Jó hír viszont, hogy ez utóbbi népszerű üdülőhely jelentős turisztikai látványosságát – a várat –, az esztendő hátralévő három hónapjában ingyenesen látogathatják a járványhelyzetben helytálló egészségügyi, rendvédelmi és szociális intézményi dolgozók. Az önkormányzat lemond a történelmi látványosság három hónapi jegybevételének egy részéről, ugyanakkor azt kéri az érintettektől, hogy előre jelezzék látogatási szándékukat – áll a vár közleményben.

A hosszú nyárutónak köszönhetően, bár a járvány második hulláma folyamatosan erősödik, a szabadstrandokon még nem emelték ki vízből a lejárókat. Ugyanakkor a kedvelt évszak végét jelzi, hogy Siófokon, Balatonlellén, Keszthelyen és Balatonalmádiban már lebontották a szezon előtt felállított óriáskereket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.