Az Equilor idén is jelentős eseményeket vár

Magyar Nemzet
2020. 01. 14. 16:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar gazdaság a tavalyi, dinamikus bővülés után lassabb fokozatba kapcsolhat, de növekedése még így is jelentősen meghaladhatja az eurózónáét és a régiós országokét – áll az ­Equilor Befektetési Zrt. 2020-as gazdasági kilátásait összefoglaló elemzésében. Az idei GDP-növekedés 3,8 százalékos lehet, amelyben továbbra is komoly szerepet kaphat a belső fogyasztás, illetve a hazai beruházások és az export. A reál­bérek emelkedését az Equilor munkatársai a korábbi években tapasztaltaknál visszafogottabb üteműnek várják, a lakossági fogyasztás továbbra is erőteljes maradhat, míg a beruházások és az export volumene csökenő mértékben emelkedhet. A cég elemzői szerint az euró–forint árfolyama tartósan a 330–340-es sávban mozoghat, és nem lehet kizárni, hogy hosszabb-rövidebb időre a 340-es szint fölé kerül a jegyzés.

A Equilor úgy értékeli, hogy 2019-ben rekordnövekedés következett be a tőzsdéken, ami az utóbbi húsz év egyik legnagyobb növekedése. A társaság 2020-ban is jelentős politikai és gazdasági eseményeket vár, amelyek kihatnak a tőzsdék teljesítményére is. Az Irán és az Egyesült Államok közötti konfliktus már éreztette hatását, a brexit várhatóan lezárul január végéig, de az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti kereskedelmi megállapodás részleteit idén év végéig kell letárgyalni. A világ pénz- és tőkepiacai szempontjából a legmeghatározóbb a novemberi amerikai elnökválasztás lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.