Az év vége előtt csúcsot döntött a fővárosi reptér

Már az év vége előtt újabb utasforgalmi rekordot állított föl a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, ahol december 27-én lépte át a terminál kapuit az idei év 16 milliomodik utasa.

2019. 12. 28. 8:34
null
Várakozó utasokk Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az év vége előtt újabb utasforgalmi rekordot állított föl a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, ahol december 27-én lépte át a terminál kapuit az idei év 16 milliomodik utasa – közölte tegnap a Budapest Airport.

A fővárosi légikikötő történetében eleddig példátlan eredményt már tavaly is csúcsforgalom előzte meg – a 2018-ban elért 14,9 milliós utasszámot idén már november végén teljesítette repülőtér, messze az európai átlag fölött. Ehhez hozzájárult Budapest nemzetközi turisztikai jelentősége, az útvonalhálózat bővítése és az új légicégek megjelenése.

Sorállás. Ahogy a járatok, az utasok száma is emelkedik
Fotó: Éberling András

A tízmilliós utasszámot már 2015-ben elérte a reptér, vagyis mindössze négy év alatt hatmillióval, azaz 60 százalékkal nőtt az érkező és induló utasok száma.

Elsőségünket a régióban az is erősíti, hogy idén 16 százalékkal bővült a Budapestről repülővel elérhető városok száma, ami közel 200-féle útvonalat jelent. Csak ebben az évben 33 új járat indult el, míg további 16 indításáról már lehet tudni jövőre. A hosszú távú, közvetlen járatok közül a Peking-, Chicago-, Doha-, Dubaj-, New York-, Philadelphia-, Sanghaj-, Szöul-, Toronto-vonalak a legnépszerűbbek, ezekhez hamarosan újabb kínai desztinációk (Csengtu, Csungking és Sanya) csatlakoznak.

Idén nagy ívű infrastrukturális és technikai fejlesztéseket valósítottak meg a Liszt Ferenc repülőtéren, és a növekvő utasszám színvonalas kiszolgálása érdekében a korszerűsítések, beruházások 2020-ban is folytatódnak – közölték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.