Az otthonról dolgozókat célozzák a kiberbűnözők

Bármelyik távoli kapcsolatot létrehozó eszközben előfordulhatnak biztonsági rések és sérülékeny beállítások.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 18:33
null
A Los Angelesben rendezett Def Con hekkertalálkozó egyik résztvevője, sisakján wi-fi hálózato- kat befogó antennával 2018-ban Fotó: MN-archív Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiberbűnözők továbbra is főleg a távoli munkavégzőket támadják, a szoftverfejlesztő biztonságtechnikai ESET adatai szerint 37 százalékkal nőtt a rossz szándékú próbálkozások száma az elmúlt negyedévben azok ellen, akik a vállalati hálózatokat home office-ból is elérik.

Rámutatnak: bármelyik távoli kapcsolatot létrehozó eszközben előfordulhatnak biztonsági rések és sérülékeny beállítások, ami azért kockázatos, mert egyre több nem megfelelő védelmű home office rendszer csatlakozik az internethez.

A bűnözők a zsarolóvírus-bandákat utánozva támadnak – jelezték az IT-biztonsági szakértők.

A Los Angelesben rendezett Def Con hekkertalálkozó egyik résztvevője, sisakján wi-fi hálózato-
kat befogó antennával 2018-ban Fotó: MN-archív
Fotó: Reuters

A társaság és az IT-biztonsággal foglalkozó szoftverdisztribútor, a Sicontact Kft. a károk megelőzésére közleményében azt ajánlja, hogy az otthoni felhasználók többrétegű védelmi rendszert alkalmazzanak, és automatikusan engedélyezzék a letöltődő javítócsomagok telepítését. Emellett ügyeljenek arra, hogy például erős jelszavaik legyenek, továbbá készítsenek biztonsági másolatokat és ne kattintsanak ismeretlen feladótól származó levélben érkező linkekre, mellékletekre – sorolták a védelmi intelmeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.