Banai Péter Benő: 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

Az államtitkár elmondta, tavaly az átlagkeresetek 11,3 százalékkal bővültek, és idén is 10 százalék feletti bővülés várható.

Forrás: MTI2019. 11. 15. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma több mint 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, és a foglalkoztatottak jövedelme is nő – mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, tavaly az átlagkeresetek 11,3 százalékkal bővültek, és idén is 10 százalék feletti bővülés várható.

Felidézte, a KSH jelentése szerint 5 százalékos gazdasági növekedés volt a harmadik negyedévben, amihez hozzájárult a szolgáltatási szektor, az építőipar és az ipar a maga 8 százalékos bővülésével.

Szólt arról is, hogy tizenöt hónappal ezelőtt a magyar és a német ipar teljesítménye elvált egymástól: a magyar kimagaslóan jól szerepel, míg a német nem.

Hozzátette, a hosszú távú adatokat elemezve kijelenthető, hogy egy esetleges világgazdasági lassulás Magyarországon is éreztetné a hatását. Éppen ezért fogalmaznak úgy, hogy a magyar gazdaság célja nem egy abszolút szám elérése, hanem az uniós átlag bizonyos mértékű meghaladása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.