Baritz Sarolta Laura: A maszk a felelősségvállalás szimbóluma

„Ha mind a ketten figyelünk egymásra, mind a ketten élve maradunk. És ez nagyobb nyereség.”

Magyar Nemzet
2020. 09. 25. 14:07
null
Bartiz Sarolta Laura Domonkos rendi nővér. 20200916 Budakeszi Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a halálos verseny viszi előre a gazdaságot. Ha ketten megvalósítjuk mind a kettőnk érdekét, az nagyobb össznyereséget hoz, mint a nyer-veszít séma. A vírushelyzetre is igaz ez.

Ha mind a ketten figyelünk egymásra, akkor mind a ketten élve maradunk. És ez nagyobb nyereség, mint ha az egyikünk meghal, és csak az egyikünk marad életben

– mondja a lapunk szombati számában megjelenő interjúban Baritz Sarolta Laura domonkos nővér, közgazdász.

Baritz Sarolta Laura Domonkos rendi nővér. 2020. szeptember 16-án, Budakeszin Fotó: Bach Máté Magyar Nemzet

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán a keresztény társadalmi elvek a gazdaságban szakirányú továbbképzés vezetője szerint a járvány első hulláma idején a gyors és hatásos intézkedések emberközpontúak voltak, noha a teljes lezárás sem pszichésen, sem a gazdaságnak nem tett jót.

– Örülök, hogy most mindez nem központi szinten dől el, hanem a szubszidiaritás elve alapján van rábízva minden helyi szervezetre, közösségre – fogalmaz a domonkos nővér, hozzátéve, hogy

az egyes ember felelőssége kerül most előtérbe.

Baritz Sarolta Laura az interjúban a GDP fetisizálásáról is beszélt, mondván a gazdaság fejlettségét nemcsak az anyagi javak és szolgáltatások összege mutatja meg, hanem a rengeteg immateriális tényező: az oktatás, az egészségügy, a vallás, a kultúra és a média.

A Baritz Sarolta Laurával készült interjút a Magyar Nemzet szombati számában olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.