Egyhamar nem ér véget az aranykor

2019. 05. 08. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Termékeny évek állnak az ingatlan­piac háta mögött, de a kilátások is optimisták – közölte a GKI a negyedéves ingatlanpiaci felmérése alapján. A mintegy 1300 vállalat és ezer magánszemély megkérdezésével zajló kutatás szerint a fővárosi lakáspiaci index újabb történelmi csúcsot döntött.

A válaszadó ingatlanokkal foglalkozó vállalkozások körében a következő egy évre szóló várakozások a fővárosi agglomerációt illetően érezhetően javultak, Kelet-Magyarországon lényegében nem változtak, Nyugat-Magyarországon enyhén romlottak.

A lakásvásárlásra és -építésre szóló lakossági várakozások derűlátók maradtak, a felújításra irányuló kilátásokban az előző évihez viszonyítva erős a javulás.

A megkérdezettek szerint a lakásárak a közeljövőben is tempósan emelkednek. Tízből kilenc válaszadó számít árnövekedésre Budapesten és környékén, a pesti belvárosban és a budai zöldövezetben tíz százalékot megközelítő további áremelkedés is megvalósulhat.

A hazai ingatlanszektor egyik motorját jelentő irodapiac a befektetőket számottevő hozammal kecsegteti, a bérlőknek pedig – térségi összehasonlításban – még mindig alulárazott.

Az irodák kihasználtsága Budapesten és környékén az idei első negyedévben meghaladta a kilencven százalékot, Kelet-Magyarországon 87, Nyugat-Magyarországon 92 százalékot tett ki.

A raktárpiacon is dübörögnek a fejlesztések, a kihasználtsági mutató Budapest agglomerációjában 94 százalékos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.