Egymilliárdos pályázat nyílik elektromos kerékpárokra

A Klíma- és természetvédelmi akciótervben hatodik alkalommal lehet támogatást kapni e-biciklikre.

Magyar Nemzet
2021. 05. 02. 9:55
A man rides an electric bicycle, also known as an e-bike, in downtown Milan
A munkába járást könnyítené és a tömegközlekedés használatára nyújtott alternatív közlekedési formát támogatná a kormány Fotó: Stefano Rellandini Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázat hatodik fordulója nyílik meg május 3. és 7. között – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese. A pályázat részleteiről elmondta, hogy

május 3-án, reggel 8 órakor nyílik meg az egymilliárd forint keretösszegű pályázat új szakasza.

A támogatás maximális mértéke a vételár ötven százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb kilencvenezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Egyszerűsödött a pályázat elszámolási folyamata,

így már nem szükséges benyújtani és megkötni sem az adásvételi szerződést. Csökkentek az adminisztrációs terhek is, ezzel jelentősen rövidült az ügyintézés ideje, felgyorsítva a támogatások kifizetését. A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás.

A dokumentumokat ebben a fordulóban 2021. május 7-én éjfélig lehet benyújtani.

– A kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és természetvédelmi akciótervet, amelynek fontos része a közlekedés zöldítése. Az elektromos kerékpárok vásárlását segítő pályázat célja, hogy csökkentse a munkavállalók autóhasználatát, és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze a magyar embereket a hétköznapokban is – fejtette ki Schanda Tamás, jelezve, hogy

a kormány eddig mintegy 3500 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá csaknem 376 millió forinttal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.