Elismerték a BÉT-en a tőkepiac legjobbjait

A húszéves múltra visszatekintő BÉT Legek rendezvényén idén 22 kategória alapján részesítette elismerésben a tőkepiac kimagasló teljesítményt nyújtó szereplőit.

Magyar Nemzet
2020. 02. 15. 10:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Díjazta idén is a legjobban teljesítő tőkepiaci szereplőket a Budapesti Értéktőzsde: a húszéves múltra visszatekintő BÉT Legek rendezvényén idén 22 kategória alapján részesítette elismerésben a tőkepiac kimagasló teljesítményt nyújtó szereplőit.

A BÉT Legek 2019, amelynek központi témája a fenntarthatóság volt, négy új díjat is elnyerhettek a tőkepiaci vállalatok: a haladó szemléletű Felelősségvállalás, fenntarthatóság, felelős vállalatirányítási díjat a Mol Nyrt., Az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója prémium kategóriában díjat pedig a 4iG Nyrt. vehette át. Átadták a 2019-ben elindult Növekedési kötvényprogramhoz kapcsolódó díjakat is, amelyet befektetési szolgáltatóként az OTP Bank Nyrt., kibocsátóként pedig a Cordia International Zrt. kapta.

Folytatni kell a felelős, értékteremtő munkát, amelynek eredményeként az Opus Global Nyrt. Magyarország vezető ipari termelő és szolgáltató vállalatcsoportjává válhat – ezt az MTI-nek mondta Mészáros Beatrix igazgatósági elnök annak kapcsán, hogy a cég kapta a 2019-es év alaptőke-emeléséért járó díjat.

A múlt évet a BUX index két számjegyű, 18 százalékos növekedéssel zárta, ezzel világviszonylatban a középmezőnyben helyezkedik el. A blue chip részvények közül az OTP és a Mol is várakozáson felüli eredményeket produkált. Az év során két vállalat, az AutoWallis és a 4iG is bekerült a legmagasabb szintet képviselő prémium kategóriába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.