Elkészült az első utca Budafokon, amit az útépítési program keretébe aszfaltoztak le

Átadták az első olyan utcát Budafokon csütörtökön, amelyet a fideszes polgármesterek által kezdeményezett útépítési program keretében aszfaltoztak le.

Forrás: MTI2019. 07. 04. 16:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), a XXII. kerület polgármestere a Fenyőtoboz utcában megtartott avatóünnepségen hangsúlyozta: a kerület 1,136 milliárd forint költségvetési támogatáshoz jutott a programban, amelyet 570 millió forint önrésszel egészített ki. A négyéves program első fázisában 39 utcában 5,7 kilométernyi földút kap aszfaltburkolatot a kerületben – tette hozzá.

Mindez azt jelenti, hogy a kerület földútjainak 40 százalékát szilárd burkolattal látják el – közölte. A polgármester úgy vélekedett, hogy a program kiváló példája a kormányzat, a főváros, illetve a kerületek összefogásának. Arra bizonyíték, hogy együtt „kisebbfajta csodára képesek” – mondta Karsay Ferenc.

Szatmáry Kristóf, a program koordinálásáért felelős miniszteri biztos elmondta, az idén 10 milliárd forint állami forrás használható fel ezekre a fejlesztésekre. Kiemelte, hogy az előkészítés során Budafok-Tétény pályázott a legeredményesebben, hiszen több mint 1,3 milliárd forintot nyert el.

Úgy fogalmazott, a program végrehajtásával 50-60 éves lemaradást pótolnak, ugyanis 1950-ben, Nagy-Budapest létrehozásakor falusias jellegű településeket csatoltak a fővárosoz, amelyeket az elmúlt évtizedekben, még a rendszerváltás után, a Demszky-érában is másodrendűként kezeltek. Emiatt még ma is 225 kilométernyi földút található Budapesten; ezek leaszfaltozásának megvalósítására hivatott a program – mondta a miniszteri biztos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.