Eltűntek a lakásvásárlók március végére

2020. 04. 02. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országosan mintegy 11 100 lakásadásvétel történhetett március folyamán, ami a múlt év márciusához viszonyítva 23 százalékos, 2020 februárjával összevetve pedig 15 százalékos visszaesés – közölte a Magyar Nemzettel a rendszeres havi forgalmi becsléseket készítő Duna House (DH). Heti bontásban ráadásul még szembetűnőbb a forgalom visszaesése: március utolsó teljes hetében 2019 azonos időszakával összehasonlítva 67 százalékkal zuhant az adásvételek száma. A csökkenés – mint arra a DH is rámutatott – egyértelműen a március folyamán hazánkban is megjelenő koronavírus-járvány és az ennek visszaszorítására hozott intézkedések, társadalmi és gazdasági változások hatását mutatja.

Az ingatlanközvetítő hálózat ugyanakkor jelezte: mivel a jelzáloghitel-piaci forgalmi adatok időbeli késéssel követik a lakáspiaci változásokat, s mivel a jelenlegi helyzetben nagyon sokan felgyorsították vagy akár előrehozták hitelügyintézésüket, a március­ra becsült 79,5 milliárd forint a tavalyival összevetve továbbra is növekedést mutat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.