Filmeken mutatja be az új járványügyi szabályozásokat az MTÜ

Több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb járványügyi információkat a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Magyar Nemzet
2021. 07. 10. 14:37
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb járványügyi információkat a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az ügynökség a távirati irodához szombaton eljuttatott közleményében felidézte, hogy az 5,5 milliomodik védőoltás beadásával újabb enyhítések léptek életbe Magyarországon: megszűnt a kötelező maszkhasználat, védettségi igazolvány nélkül fogadhatnak vendégeket a szállodák, éttermek, turisztikai attrakciók. Ezzel szinte egyidőben elérhetővé vált az uniós Covid-igazolvány, amellyel szabaddá vált az utazás Európában – írták.

A kisfilmek több nyelven tájékoztatnak a Coviddal kapcsolatos érvényben lévő rendelkezésekről Fotó: Bach Máté

– Az animációs filmek részletesen ismertetik az ötmillió-ötszázezredik védőoltás beadását követő enyhítéseket: milyen szabályok vannak érvényben a szálláshelyen, éttermekben, turisztikai attrakciók területén, illetve milyen feltételek vonatkoznak a rendezvényekre, általános maszkhasználatra vonatkozóan – olvasható a közleményben.

A külföldieknek szóló, angol nyelvű kisfilm kitér a Magyarországra történő beutazást érintő legfontosabb információkra, és az uniós digitális Covid-igazolvánnyal kapcsolatos szabályokra is. A közlemény szerint

„a kampány célja, hogy segítse a belföldi és a hazánkba érkező külföldi utazókat magyarországi pihenésük megtervezésében”.

A kisfilmek hamarosan több nyelven feliratozva is elérhetők lesznek (német, lengyel, cseh, szlovák, szerb, szlovén, horvát, román, spanyol, olasz, francia), a Magyar Turisztikai Ügynökség YouTube-csatornáján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.