Fokozatosan engednek korlátozásokból Tihanyban is

A Balaton északi oldalán fekvő csodás település várja és egyben óvja is vendégeit.

Forrás: MTI2020. 05. 16. 15:55
null
Tihany is szerepel a tíz legnépszerűbb balatoni úticél között Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most belföldön a legbiztonságosabb nyaralni, a balatoni szolgáltatók felkészültek, és bíznak abban, hogy a magyar vendégek hozzájárulnak a hazai turisztikai szektor megmentéséhez, és jól alakulhat az induló szezon – mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke egy szezonnyitó sajtótájékoztatón Tihanyban. Kijelentette: Sikerült a járványgörbét laposan tartani Magyarországon, ennek köszönhető, hogy a Balaton is megnyithat. A védekezés szabályait azonban továbbra is be kell tartani – hangsúlyozta a szövetség elnöke.

Az idei szezon más lesz, mint a korábbiak, ugyanakkor a korábbinál is több vendéget vonzhat a Balatonhoz az, hogy sokan biztonsági megfontolásból a belföldi nyaralást választhatják a külföldi utazás helyett – hangzott el az eseményen az MTI tudósítása szerint.

Tósoki Imre, Tihany polgármestere arról számolt be, hogy a település óvatosan és fokozatosan enged a korlátozó intézkedésekből. Mindezt tükrözi új szlogenje: Tihany vár és vigyáz rád. A település frekventált kiemelt közterületeit, játszótereit, buszmegállót, közintézményeit, valamint azok környezetét folyamatosan, a hét minden napján, még hétvégén is fertőtlenítik. A polgármester szerint a helyi vendéglátók összefogtak, és egységes, Tihany logójával ellátott szájmaszkot és egységes kézfertőtlenítőt használnak. Kommunikációs kampány is indult a turisták számára.

A pályázati források nélkül mintegy 700 millió forintos költségvetésű településnek eddig 200 millió forintos kiesést okozott a járvány, illetve az amiatt bevezetett intézkedések. Tihanyban hétvégenként már nyári forgalmat fogadnak, viszont hét közben kisebb a vendégjárás, mint a korábbi évek hasonló időszakában a külföldi turisták és az osztálykirándulások elmaradása miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.