Ingatlanhasznosító céget adott el az AutoWallisnak az Appeninn

A most aláírt megállapodás is azt bizonyítja, hogy a társaság sikeresen halad előre a megkezdett úton.

Magyar Nemzet
2020. 06. 30. 14:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értékesítette egyik leányvállalatán keresztül a Váci úton autószervizt tulajdonló VCT78 Ingatlanhasznosító Kft-t az Appeninn Nyrt. a 2018-ban közzétett üzleti stratégiájában megfogalmazott portfóliótisztítás keretében – közölte a cég. A tranzakció célja többek között, hogy az Appeninn Nyrt. számára forrást biztosítson a magasabb jövedelemtermelő képességgel bíró, minőségi irodaházak, valamint a turisztikai fejlesztések finanszírozásához. A Váci út 78. szám alatt található ingatlant tulajdonló VCT78 Ingatlanhasznosító Kft-t az ugyancsak tőzsdei vállalat, az AutoWallis Nyrt. vásárolta meg.

A 6500 négyzetméteres telken elhelyezkedő – a pinceszinten autószervizt és raktárakat is magában foglaló – 2700 négyzetméteres építménnyel rendelkező ingatlant tulajdonló társaság értékesítésére azért kerül sor, mert az ingatlan kívül esik az Appeninn Nyrt. 2018-ban publikált, az idei év elején frissített üzleti stratégiájának fókuszterületein.

– A portfóliótisztítás egy hosszú folyamat, a társaságunk ugyanakkor sikeresen halad előre a megkezdett úton – ezt bizonyítja a most aláírt megállapodás is, amellyel egy újabb fókuszterületen kívül eső eszközünket értékesíthettük. Örülünk, hogy olyan vevővel sikerült megállapodnunk, aki számára értékes az általunk kínált ingatlan, így mindkét fél számára előnyös tranzakciót hajthattunk végre – fogalmazott a tranzakció kapcsán Bernáth Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.