Jövő héttől ismét elérhető a válságmentő támogatás

Magyar Nemzet
2020. 08. 30. 13:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőtől újra pályázhatnak a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére elkülönített átmeneti támogatásra az élelmiszer-feldolgozók és a dísznövényágazat szereplői. Az Agrárminisztérium a jelentős túligénylés miatt döntött úgy, hogy e két ágazatnak ismét megnyitja a felhívást.

A program első ütemében ugyanis csaknem négyezer kérelem érkezett be, amelyek összege meghaladja a 14 milliárd forintot.

Az újranyitott pályázatnak köszönhetően azok is támogatáshoz juthatnak, akik eddig nem tudtak élni a lehetőséggel. A módosított pályázati felhívás szerint minden olyan mikro- vagy kisvállalkozás kérheti a hozzájárulást, amely nem áll fizetésképtelenségi eljárás alatt és nem részesült korábban átmeneti vagy szerkezetátalakítási támogatásban. Az érintettek szeptember 14-ig küldhetik el a kérelmeiket a Magyar Államkincstárhoz az erre a célra létrehozott elektronikus felületen keresztül.

A kormány a koronavírus-járvány közvetlen hatásait a gazdaságvédelmi akcióterv részeként meghirdetett 25 milliárd forintos agrármentőcsomag életre hívásával igyekszik mérsékelni.

A támogatások célja, hogy a mezőgazdasági termelés és az élelmiszeripari feldolgozás a koronavírus-járvány után is megmaradhasson a korábbi szinten, a gazdálkodóknak ne kelljen se a termelésüket, se az általuk foglalkoztatottak létszámát csökkenteni.

A támogatás a munkahelyek védelmét és a cégek talpra állítását szolgálja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.