Kétnapos sztrájk a British Airwaysnél

Magyar Nemzet
2019. 09. 10. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyvennyolc órás sztrájkot indítottak a British Airways (BA) brit légitársaság pilótái tegnap bérköveteléseik nyomatékosítására – közölte a távirati iroda. A British Airways gyakorlatilag egyetlen járatot sem képes elindítani, több mint 1500 járatot törölt, ami 280 ezer utast érint.

A Budapestre érkező, illetve induló BA-járatok egyike sem közlekedik se hétfőn, se kedden. A kétnapos sztrájk 80 millió font bevételkiesést okoz a vállalatnak. Fennállásának száz esztendeje alatt a brit légitársaságnál még nem volt példa a pilóták munkabeszüntetésére.

A British Airline Pilots’ Association (BALPA) pilótaszövetség tavaly novemberben kezdeményezett béremelést a BA-pilótáknak a munkáltatónál, de azóta sem sikerült megegyezésre jutni.

A szövetség nem fogadta el a társaság három év alatt 11,5 százalékos béremelésről szóló ajánlatát, amelynek alapján nagyjából évi 200 ezer fontra emelkedett volna a pilóták jövedelme. A BALPA közölte, hogy januárig további sztrájkot tarthatnak a pilóták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.