Kiveszőben a sárga csekk

Magyar Nemzet
2019. 03. 14. 9:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többen állnak rá papíralapú csekkek helyett az elektronikus számlafizetésre, ezt mutatja a Díjnet tavalyi eredménye.

Közölték: a rendszerükön keresztül kiegyenlített számlák összértéke 2018-ban először érte el az 50 milliárd forintot. A független e-számla-fizetési platformon már 30 különböző országos és helyi szolgáltatónak lehet egyszerűen teljesíteni a fizetnivalót, a fővárosiak pedig akár az összes rezsiszámlájukat fizethetik a Díjneten keresztül. Idén tovább bővül a szolgáltatások köre, és a számlafizetés mellett egyéb elektronikus fizetési lehetőségek is megjelennek a rendszerben – hívta fel a figyelmet a szolgáltató.

Tavaly a mintegy 680 ezer ügyfél összesen 5,6 millió fizetési tranzakciót hajtott végre a Díjneten keresztül, egymillióval többet, mint 2017-ben. A legtöbben bankkártyával egyenlítették ki a számlájukat.

A Díjnet felhasználói elektronikus számlát kapnak, erről e-mailben kapnak figyelmeztetést. Az összegeket kiegyenlíthetik bankkártyás fizetéssel, internetbanki átutalással, iCsekk mobilalkalmazással, csoportos beszedési megbízással és egyedi átutalással.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.