KSH: 8,7 százalékkal nőtt az ipari termelés májusban

Az ipar májusi növekedése az idei legmagasabb adat, márciusban 8,0 százalékos, áprilisban 6,3 százalékos bővülést mért a statisztikai hivatal.

Forrás: MTI2019. 07. 05. 9:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ipar májusi növekedése az idei legmagasabb adat, márciusban 8,0 százalékos, áprilisban 6,3 százalékos bővülést mért a KSH. Az év első hónapjában 4,4 százalék, februárban pedig 6,0 százalék volt az ipari termelés éves növekedése.

A szezonálisan, és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás májusban az előző hónaphoz mérten 1,4 százalékkal nőtt.

A bővüléshez a feldolgozóipari alágak nagy többsége hozzájárult. A legnagyobb súlyú járműgyártásban gyorsult a növekedés üteme, míg a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása az ipari átlag alatti mértékben nőtt – írta a KSH.

A termelés az év első öt hónapjában 6,7 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Az ipar májusi részletes adatait július 12-én közli a KSH második becslése alapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.