Már harmadik hete csökken a regisztrált álláskeresők száma

Bizakodásra adnak okot a gazdaságvédelem eddigi eredményei, hiszen már harmadik hete csökken a regisztrált álláskeresők száma, és a vállalati visszajelzések is kedvezőek – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) keddi budapesti sajtótájékoztatóján a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Forrás: MTI2020. 06. 30. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

György László szerint a válságkezelés erős alapokra támaszkodhat, hiszen az elmúlt tíz évben versenyképes termelőkapacitások épültek ki, sokat javult az ország versenyképessége és a vállalkozások termelékenysége. Megjegyezte, hogy az egészségügy felkészült a járvány újabb hullámaira, és Magyarország Európában a legbiztonságosabb országok közé tartozik.

A fellendüléshez várhatóan a nemzetközi folyamatok is hozzájárulnak, hiszen a kínai gazdaság kedvező eredményeket tud felmutatni, és a többi jelentős magyar exportpiac helyzete is bizakodásra ad okot – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.