Miniszterelnökség: A fiatalok vállalkozóvá válását segítő projekt indult a Közép-Dunántúli régióban

A Közép-Dunántúli régióban elindult a fiatalok vállalkozóvá válását támogató Vállalkozz Velünk! projekt – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 05. 09. 13:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 627,2 millió forint támogatási keretösszegű projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban valósul meg a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft., az Enterprise Hungary Nonprofit Kft., valamint az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület közreműködésével.

A program fő célcsoportja a 18-25 év közötti fiatalok, akik sem oktatásban, sem képzésben nem vesznek részt és nem is dolgoznak, vagy azok a 25-30 év közötti fiatalok, akik a programba bevonáskor a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál (NFSZ) regisztrált álláskeresők, valamint a 30. életévét már betöltött, az NFSZ-nél regisztrált álláskeresők.

A képzést eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok maximum 4 573 800 forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak induló vállalkozásuk költségeinek támogatására, amelyet a Magyar Államkincstár nyújt.

A projektben, amely előreláthatóan 2021. december 31-én zárul, várhatóan 837 vállalkozás alakul majd meg a régióban.

A programról bővebb információ a www.vallalkozzvelunk.eu oldalon olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.