Modernizál, ezért leépít egy cég

Nagy Kristóf
2019. 09. 11. 13:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elbocsátja 800 munkavállalóját az Elect­rolux a jászberényi egységéből – olvasható a cég közleményében. A porszívók és a szabadon álló hűtőgépek gyártásának jelentős részét Jászberényből külső partnerekhez szervezi át az Electrolux Group a versenyképesség fokozása érdekében, a tervek szerint 2020-tól.

A gyártás kiszervezése nem érinti a nyíregyházi egységet, a hűtőgépgyárban csaknem százmillió eurós befektetést tervez 2020 és 2023 között az Elect­rolux. A közlemény szerint ez a cégcsoport legnagyobb horderejű beruházása Magyarországon, amióta 1991-ben megkezdte a működését nálunk. Az átszervezés tervét a vállalat egyezteti a helyi érdekképviseletekkel, emellett a vállalat felveszi a kapcsolatot a munkaügyi hivatallal is a dolgozók újbóli elhelyezkedésének könnyítése érdekében.

A Pénzügyminisztérium közölte: fokozott figyelemmel kíséri az Electrolux jászberényi üzemében dolgozók sorsát, az elbocsátott munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat augusztus végi adatai szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy ötezer betöltetlen versenypiaci álláshely van. Kiemelték: a térségben már az új szemléletű munkaügyi hivatalok működnek, így az elhelyezkedést akár átképzésekkel, munkaerő-közvetítéssel, illetve különböző munkaerőpiaci programokkal is segítik. A megyei kormányhivatal eközben azonnali vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a cég eleget ­tett-e a csoportos létszámleépítésre vonatkozó jogszabályi kötelezettségeinek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.