Négyszáz magyar és szlovák cég vett részt a vállalkozás-ösztönző projektben

Forrás: MTI2019. 10. 22. 23:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyszáz magyar és szlovák cég vett részt a HEPA „CORD” elnevezésű vállalkozás-ösztönző projektjében, amely a magyar-szlovák határon átívelő együttműködéseket ösztönözte – közölte a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség az MTI-vel kedden.

Az október végén záruló CORD, azaz Crossing the Bridges with the help of Ambassadors projekt azzal a céllal indult tavaly márciusban, hogy a magyar-szlovák határ menti startupokat, potenciális vállalkozókat – különös tekintettel a női vállalkozókra – és a kkv-kat ösztönözze a határokon átnyúló együttműködésre, üzleti kapcsolatok kialakítására.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország együttműködési program keretében megvalósuló projekthez 400 hazai és szlovák cég csatlakozott, amelyek képzéseken, előadásokon, illetve B2B üzleti rendezvényeken vehettek részt az elmúlt másfél évben.

A 340 ezer eurós keretösszegű projekt részeként a határ menti régióban elérhető közfinanszírozott szervezetekről – melyek kkv-kat, startupokat és női vállalkozókat támogatnak – és az általuk nyújtott szolgáltatásokról készítettek felmérést, majd megvizsgálták a célcsoport üzletfejlesztési szolgáltatások iránti igényeit és hiányosságait. A felmérés alapján olyan felületeket hoztak létre, amelyek a vállalkozások tájékozódását segítik: egyebek közt kiadvány, videósorozat és honlap is készült, amelyek összegyűjtik a Magyarországon és Szlovákiában található, üzletfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó szervezeteket és intézményeket, egyúttal segítséget nyújtanak a két országban céget alapító vállalkozóknak.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség öt szervezettel: magyar részről a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve a Magyar Női Unióval, valamint szlovák oldalon a Slovak Business Agency-vel, a Komáromi Regionális Tanácsadó és Információs Központtal és az Oktatók és Karrier Tanácsadók Szövetségével indította el a CORD projektet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.