Példátlan az építőipar teljesítménye

Magyar Nemzet
2019. 12. 07. 14:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az építőipar termelési értéke a ja­nuár-szeptemberi időszakban 28 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, éves szinten az idén 25-30 százalékkal bővülhet a szektor – jelentette ki az Innovációs és Technoló­giai Minisztérium helyettes államtitkára az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) tegnapi, évzáró közgyűlésén. ismertette: az építőiparban 340 ezer ember dolgozik, akiket több mint százezer vállalkozás foglalkoztat.

A rendszerváltás óta nem volt két olyan egymást követő év, hogy a magyar építőipar termelési értéke tíz százalékkal tudott volna emelkedni. Az elmúlt két évben viszont a bővülés üteme meghaladta a húsz százalékot, és ez a harmadik év is ilyen lesz. Az ágazat termelési értéke az idén eléri a 4000 milliárd forintot. A jövő év várható kihívásai kapcsán a helyettes államtitkár megemlítette, hogy képzésekkel biztosítani kell a megfelelő munkaerőt, és a szabályszerűen működő cégek versenyképessége érdekében vissza kell szorítani a feketegazdaságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.