Plázázni mennek az adóhivatal emberei

A NAV munkatársai a rögtönzött kirendeltségeken a személyi jövedelemadó-bevallás különféle teendőiben nyújtanak segítséget az érdeklődőknek.

Jakubász Tamás
2019. 04. 15. 7:32
null
A NAV átmeneti ügyfélszolgálatokat nyit az üzletházakban Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros és tizenegy megye bevásárlóközpontjaiba és nagyobb áruházaiba költöznek be hosszabb-rövidebb időre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) alkalmazottai. A hivatalnokok ezúttal azonban nem valamiféle razziasorozaton vesznek részt, s nem is a helyi gazdasági szereplők ügyeire kíváncsiak. – A mostani akcióban az adófizető magánszemélyeknek szeretne a hivatal segítséget nyújtani – mondta érdeklődésünkre a NAV szóvivője.

Kis Péter András a részletek kapcsán azt közölte: a kijelölt plázákban és áruházakban tulajdonképpen átmeneti ügyfélszolgálatot nyit meg a szervezet. A hivatal munkatársai a rögtönzött kirendeltségeken a személyi jövedelemadó-bevallás különféle teendőiben nyújtanak segítséget az érdeklődőknek.

– Az ideiglenes ügyfélfogadási helyeken bárki jóváhagyhatja a NAV által készített bevallási tervezetét, leadhatja a papíron kitöltött szja-bevallását és rendelkezhet az adó egy százalékáról is – sorolta Kis Péter András. De arra is van mód, hogy ügyfélkapu-hozzáférést szerezzenek azok, akik még nem rendelkeznek ilyennel. Utóbbi lehetőséget a szóvivő szerint minden érintettnek érdemes kihasználnia: a szükséges ügyintézés pár perc alatt elvégezhető.

A NAV átmeneti ügyfélszolgálatokat nyit az üzletházakban
Fotó: Havran Zoltán

– Az akció révén tulajdonképpen a bevásárlás alkalmával bárki elintézheti az adóügyeit is – fogalmazott, majd megjegyezte: az ideiglenes ügyfélfogadó helyek a hét bizonyos napjain tartanak nyitva. Az időpontokról és a helyszínekről a NAV a közösségi médiában és az igazgatóságok internetes oldalain rendszeresen tájékoztatást ad.

A szóvivő mindezeken túl megjegyezte, hogy május 20-a éjfélig lehet a bevallásokat leadni – eddig az időpontig van mód arra, hogy a NAV által készített tervezetet az adófizetők az interneten elfogadják, kiegészítsék, ahogy a saját kezűleg kitöltött iratokat is eddig kell postára adni. S május 20-ig lehet az egy százalékok sorsát is elrendezni. Kis Péter András felhívta a figyelmet rá: aki netán elakadna a különböző bevallási teendőkben, feltárcsázhatja a NAV infóvonalát is az 1819-es telefonszámon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.