Százezer embert vesz fel az ünnepi bevásárlásokra az Amazon

A megnövekedett igények miatt az idén már több mint 175 dolgozóval bővítette rendszerét a internetes óriás.

Magyar Nemzet
2020. 10. 29. 11:48
Bezos, Jeff
New York, 2011. szeptember 28. Jeff BEZOS, az Amazon.com amerikai internetes áruház vezérigazgatója egy sajtóértekezleten beszél az amerikai New Yorkban. Itt bemutatták az Amazon új táblagépét, a Kindle Fire-t, a 7 hüvelykes (17,78 cm-es) érintõképernyõs többszínû táblagépet, amelynek árusítását november 15-én kezdik meg 199 dolláros (kb. 43 000 forintos) áron. (MTI/EPA/Justin Lane) Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkérdőjelezhetetlen az online kereskedelem további térhódítása: újabb dolgozókat venne föl az ünnepi szezonra az Amazon, az e-kereskedelmi óriás nagy erőkkel készül, holott a megnövekedett vásárlói igények miatt az idén már több mint 175 emberrel bővítették a rendszerüket – írja az Origó.hu a 24/7 Wall St. alapján. Eszerint egy friss blogbejegyzést tett közzé a cég, amiben azt írják, hogy az online kereskedelem iránt jelentősen megugrott igények miatt százezer új embert alkalmaznának az év végén.

New York, 2011. szeptember 28.
Jeff Bezos, az Amazon.com amerikai internetes áruház vezérigazgatója egy sajtóértekezleten beszél az amerikai New Yorkban. Itt bemutatták az Amazon.com új táblagépét, a Kindle Fire-t, a héthüvelykes (17,78 cm-es) érintőképernyős többszínű táblagépet, amelynek árusítását november 15-én kezdik meg 199 dolláros (kb. 43 000 forintos) áron Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Bár ez elmarad a tavaly meghirdetett kétszázezer téli szezonális álláshelytől, de a nagyjából 35 ezer dolgozójuk korábbi előléptetésével együtt így az állomány elegendőnek tűnik az év végi időszakra a tőzsdén is szárnyaló cég becslése szerint. A részvénypiacon az Amazon.com papírja idén eddig 73 százalékot drágult, a részvény ára az elmúlt 52 hét teljesítményét vizsgálva 82 százalékos emelkedést produkált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.