Szijjártó Péter: Itt az ideje újraindítani a gazdaságot

Létrejött azon magyar családi tulajdonban lévő vállalatoknak egy széles köre, amely a világgazdasági kihívások közepette is képes előrelépni.

Forrás: mti2021. 06. 10. 14:07
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. mjus 4. Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter beszdet mond az Audi Hungaria Zrt. okirattadsi nnepsgn a Klgazdasgi s Klgyminisztriumban 2021. mjus 4-n. Az Audi 3,8 millird forintbl bvti szerszmgyrt Gyrben. A kormny 1,2 millird forinttal jrul hozz a fejlesztshez, amely 700 munkahely megrzst biztostja. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egészségügyi és gazdasági szempontból is Magyarország adta a legsikeresebb választ a világjárványra, aminek köszönhetően most megkezdődik a magyar gazdaság újraindítása – jelentette ki Szijjártó Péter az Agrosprint Zrt. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján. A külgazdasági és külügyminiszter, aki a kormányfő szerdai bejelentése alapján a jövőben a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzset is vezeti, elmondta:

a magyar gazdaság újraindítását minél gyorsabban, minél hatékonyabban kell levezényelni, és ebben a munkában különösen számít a magyar gazdaság szereplőire, így a magyar és családi kézben lévő vállalatokra is.

A miniszter a távirati iroda tudósítása szerint hangsúlyozta, hogy a magyar családi tulajdonban lévő vállalkozások ma már számos olyan beruházást hajtanak végre, amelyek nyomán nemcsak itt Magyarországon, hanem a nemzetközi piacokon Európa-szerte is vezető pozícióba kerülnek. – Az elmúlt tíz esztendő gazdaságpolitikai stratégiájának köszönhetően létrejött azon magyar családi tulajdonban lévő vállalatoknak egy széles köre, amely a világgazdasági kihívások közepette is képesnek és elég erősnek bizonyult arra, hogy előre tudjanak lépni és új kapacitások létrehozásával új piacokat tudjanak megszerezni – hangoztatta a tárcavezető.

Az AgroSprint beruházása minderre jó példa. A vállalat most Nyírlugoson és Karcagon hajt végre fejlesztéseket, amelyek következtében Magyarország legnagyobb fagyasztottzöldség- és gyümölcsfeldolgozó kapacitása jön létre, ami európai összevetésben a legnagyobb a gyorsfagyasztott csemegekukorica-feldolgozást jelenti. – A fejlesztés nyomán a gyártókapacitás évente 25 ezer tonnára nő, aminek különös jelentőséget ad, hogy ehhez 75 ezer tonna nyersanyag feldolgozására van szükség, amit a vállalat kizárólag magyar termelőktől szerez be, ami kiváló hír a magyar gazdáknak is – ismertette Szijjártó Péter. A 14,5 milliárd forintos beruházással száztíz munkahely jön létre Karcagon és Nyírlugoson, mindehhez a kormány hatmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.