Tények és számok az újraindítás költségvetéséről

Jövőre minden kiemelt területre több forrás jut – részletezi a 2022-es büdzsé tervezetét legújabb Facebook-videójában Varga Mihály.

Magyar Nemzet
2021. 05. 06. 9:45
null
2021.05.04. Budapest Varga MIhály pézügyminiszter átadja a költsévetést Latorczai Jánosnak Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újraindítás költségvetését részletezi Varga Mihály legújabb Facebook-videója.

A pénzügyminiszter a posztban hangsúlyozza: jövőre több forrás jut minden kiemelt területre. A videóüzenet egyebek mellett kitér arra, hogy a gazdaság újraindítására a 2021-es 6172 milliárd forinthoz képest 2022-ben 7308 milliárd forintot szánnak. A családok támogatására 483 milliárddal többet fordítanak jövőre, mint idén. Folytatódnak az adócsökkentések, ennek köszönhetően jövőre 423,5 milliárd forint marad a magyar családoknál és vállalkozásoknál.

A 2022-es költségvetés tervezetét kedden nyújtatta át Varga Mihály Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének a parlamentben. A törvényjavaslat menetrendje várhatóan a korábbi évekhez hasonló lesz, a harmincórás időkeretben először az általános vitát tartják meg. A bizottsági tárgyalásokat, a költségvetési bizottság összefoglaló javaslatát és a részletes vitát követően, várhatóan legkésőbb július 14-én elfogadhatóvá válik a törvény.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.