Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

A hivatal hétfői közleményében kiemelték, hogy a lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagára a vizsgált európai uniós fővárosok közül Budapesten volt a legolcsóbb.

Forrás: MTI2019. 07. 15. 12:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei Magyarországon: egy kétkeresős háztartás villamos energia- és földgázköltsége az átlagos jövedelmükhöz képest a korábbi időszak 4 százalékos értékéről ugyanis 3,4 százalékra mérséklődött 2019 júniusában a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata szerint.

A hivatal hétfői közleményében kiemelték, hogy a lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagára – 3,22 eurócent/kilowattóra – a vizsgált európai uniós fővárosok közül Budapesten volt a legolcsóbb.

A villamos energia lakossági átlagára a magyar fővárosban 2019 júniusában 11,72 eurócent volt kilowattóránként. Ennél csak Szófiában és Belgrádban kellett kevesebbet fizetni az áramért.

A MEKH havonta megjelenő árösszehasonlító jelentései a hivatal honlapján a statisztika rovatban érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.