Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 17., csütörtök, Laura, Alida napja
HÍR TV - CSÖRTECivilizálatlanság az egész BLM mozgalom.
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/ujabb-javaslatok-a-gazdasag-ujrainditasahoz-video-9680408/

Újabb javaslatok a gazdaság újraindításához + videó

Hosszabb szünet után újra ülésezett ma a Nemzeti Versenyképességi Tanács, amely a gazdaság újraindítását támogató intézkedésekről tárgyalt. Varga Mihály pénzügyminiszter az ülés után arról számolt be, hogy több konkrét javaslatot készítettek elő a kormány számára.

A tanács a turizmus és a vendéglátás újraindítása érdekében többek között javaslatot tett a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésének meghosszabbítására és a Szép-kártya szochómentességének meghosszabbítására, ami egyenként tíz-tíz milliárd forintot hagyhat a vállalkozásoknál. Javasolták továbbá a reprezentációs és az üzleti ajándék szochójának év végéig tartó felfüggesztését, ami 15-20 milliárd forintos segítséget jelent a vállalkozói szektornak.

A nehéz helyzetben lévő vállalkozásokat több tíz milliárd forinttal segítő intézkedésekről is szó volt. A tanács fizetési kedvezményekre tesz javaslatot az adófizetésben, például a pótlékmentes fizetési halasztásra. Javasolják továbbá a kis- és középvállalkozások áfa-visszatérítésének fenntartását az év végéig, és a negatív adóalappal rendelkező energiaellátók jövedelemadó-alapjának csökkentésére is javaslatot tesznek.

Varga Mihály jelezte, egy további javaslatuk arról szól, hogy a szochókedvezmény a jelenlegi hat hónap helyett már három hónap munkanélküliség után is igényelhető lenne. Ez 30 milliárd forintot hagy a vállalkozói szektorban. – A tanács tagjaival egyetértettünk abban, hogy amennyiben a magyar átoltottság továbbra is sikeresen emelkedik, a válság alatt felpörgetett beruházásoknak köszönhetően az év második negyedévében már két számjegyű lehet a magyar gazdaság növekedése – közölte a tárcavezető.

❗️ Adókönnyítések, fizetési kedvezmények, munkahelyteremtés – új javaslatok a Nemzeti Versenyképességi Tanács üléséről. 🎥

Posted by Varga Mihály on Monday, April 19, 2021

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

MEGAKADÁLYOZNÁK A VISSZATÉRÉSÉT

Kocsis Máté: Gyurcsány Ferenc potenciális veszélyforrás Magyarországra
A Fidesz frakcióvezetője szerint a DK elnöke vezeti a baloldalt, ezért meg kell akadályozni, hogy visszatérjen a múlt hazánkban.

MEGVÉDENI GYERMEKEINKET

Orbán Viktor kiállt a pedofilellenes törvény mellett
A miniszterelnök szerint az elfogadott jogszabály semmilyen magasztos eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik.
Az amerikai–orosz csúcs után jön a háttérdiplomácia
Óvatos optimizmussal értékelték Washingtonban és Moszkvában is a két elnök első találkozóját.

Poszt-trauma

Hirdetés: Budapest sürgősen főpolgármestert keres!
A főváros a kormány elleni gyűlölet áldozata lett. A főváros elvesztette a kapitányát. A kapitány meglékelte a hajót, majd elsőként elhagyta.

Poszt-trauma

Nem látjátok? Bajt hoz ránk a liberális őrület
Lépni kell, amíg nem késő.

Poszt-trauma

Miért kell leszerbezni egy magyar színházat?
Ne legyünk szűkkeblűek, pláne ne itt, Budapesten.

Aktuális

Megszűnt a kivándorlás, sokan hazaköltöztek a járvány alatt
A külföldről hazaköltözők kinti jövedelmük egy részéről lemondanának, de életszínvonalukból nem engednek.

Fricz Tamás blogja

Felelősek vagyunk Gyurcsány Ferenc miatt
Gyurcsány azért van még mindig itt, mert hagytuk és engedtük, hogy itt maradjon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!