Újabb milliárdok balatoni strandokra

A további fejlesztések érdekében az MTÜ a kormány támogatásával egy hónapon belül valamennyi fizetős és szabad balatoni strand számára újabb pályázatot ír ki.

Magyar Nemzet
2019. 09. 29. 8:47
null
Egy hónapon belül kiírják a pályázatokat Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötmilliárd forintos hazai forrásból indul el a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme, ezenfelül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig – jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.

A vezérigazgató elmondta, azért választotta ezt a helyszínt a turizmus világnapján, mert a magyaroknak továbbra is a Balaton az első számú úti célja. A turizmus adja a magyar GDP több mint 11 százalékát, és több mint 400 ezer embernek, valamint több tízezer, döntő részben magyar tulajdonú kis- és középvállalkozás számára biztosít munkalehetőséget – tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy két éve a fizetős ­strandok, idén pedig a balatoni szabadstrandok kaphattak támogatást infra­struktúrájuk fejlesztésére.

Egy hónapon belül kiírják a pályázatokat
Fotó: Éberling András

A további fejlesztések érdekében az MTÜ a kormány támogatásával egy hónapon belül valamennyi fizetős és szabad balatoni strand számára újabb pályázatot ír ki alapvetően infrastruktúra-fejlesztésekre: vizesblokkok, strandlejárók megújulására, füvesítésre, köztéri padokra, világításra, wifik biztosítására – fejtette ki Guller Zoltán. Az MTÜ ezenfelül vállalja, hogy támogatják valamennyi, a Balatonnál található csúszda teljes körű megújulását. Az MTI kérdéseire válaszolva elmondta, számításaik szerint a Balatonnál összesen 85 strand található, ebből 55 fizetős és 30 szabadstrand. A balatoni csúszdák megújítására az ötmilliárd forintos kereten felül nyílik lehetőség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.