Változatlan formában él tovább a hitelmoratórium + videó

Az ügyfélnek csak akkor kell felkeresnie a bankját, ha változtatni akar az eddigi helyzeten. 

Magyar Nemzet
2021. 01. 04. 12:39
null
OTP, pénz , bank,
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A világjárvány második hullámára tekintettel a kormány változatlan formában, június 30-ig meghosszabbította a hitelmoratóriumot – jelentette be a Pénzügyminisztérium Facebook-oldalán Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár. Jelezte: Ennek lehetősége 2020 márciusa óta él, és valós segítséget jelent a vállalkozásoknak és a családoknak a válságban. Ezt mutatja, hogy eddig az érintett háztartások 59 százaléka élt ezzel a lehetőséggel. A 2,7 millió lakossági ügyfélből 1,6 millióan. A döntés a vállalkozásokat és a munkahelyeket is védi, hiszen közel egymillió vállalkozó jogosult arra, hogy éljen a moratóriummal, és közel 50 százalékuk megtette ezt.

Az államtitkár megjegyezte: mindez a több mint tízezer milliárd forintos teljes hitelállomány 42 százaléka, tehát összesen 4300 milliárd forint összegű hitelállomány után kértek haladékot a cégek. – A kormány döntése egyértelmű, a hitelmoratórium továbbra is a 2020. március 18-a előtt felvett hitelekre, és mindenkire: magánszemélyekre és vállalkozásokra is vonatkozik – mondta Gion Gábor.

Azok, akik eddig igénybe vették a moratórium lehetőségét, továbbra is külön eljárás nélkül megtehetik. Az ügyfélnek csak akkor kell felkeresnie a bankját, ha változtatni akar az eddigi helyzeten.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.