Varga Mihály: Százharmincmilliárd a nyugdíjasoknak

Jövőre a 13. havi nyugdíj első részlete mellett nyugdíjprémium is járhat az időseknek.

2020. 06. 19. 16:41
null
Varga Mihály Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős támogatást kaphatnak jövőre a nyugdíjasok az államtól – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a pénzügyminiszter. Varga Mihály elmondta: 2021 februárjában folyósítják a 13. havi nyugdíj első részletét a jogosultaknak, a juttatás összesen 77 milliárd forintot jelent majd. A tárcavezető hozzátette azt is: a szaktárca úgy számol, hogy az idei zsugorodás után jövőre már növekszik a gazdaság, ennek mértéke pedig 4,8 százalék lehet. – Ez azt is jelenti, hogy az állam 2021-ben nyugdíjprémiumot fizet, erre a célra 53 milliárd forintot különítettünk el – fogalmazott. A 13. havi nyugdíj februárban kifizetendő első részlete és az év végén esedékes nyugdíjprémium együtt 130 milliárd forintot jelenthet jövőre a jogosultaknak.

A tárcavezetőt kérdeztük a 13. havi nyugdíj részleteiről és arról is, hogy idén, év végén számíthatnak-e extra juttatásra az idősek. A miniszter válaszait a Magyar Nemzet szombati számában megjelenő interjúban adjuk közre. A beszélgetésben Varga Mihály bemutatja a járvány elleni védekezés kiadásait, kifejti álláspontját arról, hogy az utóbbi időben rendre újratermelődtek a kórházi adósságok, s egyebek mellett véleményt mond a Lánchíd felújításának fővárosi halogatásáról. A miniszter a kata, vagyis a kisadózó vállalkozások tételes adószabályainak esetleges változásairól is beszél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.