Vasúti fejlesztés: elkészült a Mezőzombor–Nyíregyháza vonal

MÁV: vonalfelújítással megbízhatóbb lett a debreceni állomásról vezérelt központi forgalomirányítás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 08. 10:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem szünetelnek a vasúti fejlesztések: befejezte a borsodi és a szabolcsi megyeszékhelyet összekötő vasútvonal Mezőzombor és Nyíregyháza közötti szakaszának felújítását a MÁV – közölte az állami társaság, hozzátéve, hogy ezzel megszűntek a sebességkorlátozások a vonalon, és stabilabbá, tarthatóbbá vált a menetrend, ezáltal kényelmesebb lett az utazás. Emellett a debreceni állomásról vezérelt központi forgalomirányítás is megbízhatóbban működhet.

Megújult a Mezőzombor–Nyíregyháza vonal is. Forrás: MÁV

A közlekedési cég felidézte, hogy utoljára a ’70-es évek végén építették át a MÁV Budapest–Hatvan–Miskolc–Nyíregyháza vonalának Mezőzombor és Nyíregyháza közötti szakaszát, ezért a pálya állapota leromlott, gyakoriak voltak a műszaki meghibásodások, és számos szakaszon csak lassabban haladhattak a vonatok.

Fotó: MÁV

A május elejétől július végéig tartó felújítást a MÁV leányvállalata, a MÁV FKG Kft. végezte mintegy egymilliárd forint saját forrásból. Ennek keretében az elmúlt három hónapban vágányszabályozást végeztek a nyíltvonali szakaszokon és az állomások vágányain, váltóin, azaz kitérőin. Tizenegy kilométeren cseréltek síneket, több mint négy kilométeren a pályatest ágyazatát is megújították, ezenkívül 25 kitérő helyett fektettek le újakat, és 440 méternyi vágányt is építettek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.